Jídelníček

 

JÍDELNÍČEK 1

od 20.5.2024 do 24.5.2024

Pondělí

přesnídávka

kornspitz, pomazánka z lučiny, jablko/mrkev, karamelové mléko/čaj (A:01,05,06,07,08,11)

polévka

krkonosšké kyselo (A: 01,03)

oběd

bramborové gnocchi se špenátem na smetaně, sirup bio (A: 01,03,07)

svačina

pomazánka papriková, chléb, jablko, čaj (A: 01,07)

 


Úterý

přesnídávka

řecká pomazánka, chléb, jablko/kapie, milk shake/čaj (A: 01,04,07,10)

polévka

hrachová s opraženým chlebem (A: 01)

oběd

domácí sekaná s ovesnými vločkami, bramborová kaše s batáty, mrkvový salát, mošt
(A: 01,03,07)

svačina

sojová pomazánka, chléb, jablko, čaj (A: 01,06,07,10)

 


Středa

přesnídávka

lilková pomazánka, houska, meloun, ochucené mléko/čaj (A: 01,03,07)

polévka

rybí krémová (A: 04,09)

oběd

krůtí prso na kari, celozrnná  rýže, ovocný čaj, dětská kapsička (A: 01,07)

svačina

chléb s jáhlovou pomazánkou, ovoce/zelenina, ovocný čaj (A: 01,07)

Čtvrtek

 

přesnídávka

 

třená buchta s jablky, banán, kakao/ovocný čaj (A: 01,03,07)

polévka

zeleninová se špaldovými noky (A: 01,03,09)

oběd

kuřecí řízek v těstíčku, brambor s pažitkou, kompot, ovocný čaj (A: 01,03,07)

svačina

chléb s máslem zdobený zeleninou, ovocný čaj (A: 01,07)

 

Pátek

přesnídávka

luštěninová pomazánka, chléb cereální, jablko/kapie, bílá káva/čaj (A:01,05,06,07,08,11)

polévka

kuřecí s vajíčkem (A: 03,09)

oběd

vepřová pečeně v hořčičné omáčce s těstovinami, ovocný nápoj (A: 01,03,07,10)

svačina

chléb, pomazánka zeleninová, ovoce/zelenina, ovocný čaj (A: 01,07)

 

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena. Určeno k přímé spotřebě. Pitný režim zajištěn po celý den.

Kuchařky: Suchánková R., Ducháčková A.

Vedoucí ŠJ: Blafková M.

Seznam potravinových alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany:v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno So2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich