Jídelníček

JÍDELNÍČEK 2

od 13.7. do 17.7.2020

Pondělí

přesnídávka

pažitková pomazánka, chléb, jablko, jahodové mléko/čaj (A: 01,07)

polévka

celerová (A: 01,09)

oběd

koprová omáčka, brambor, vajíčko, čaj (A: 01,03,07)

svačina

chléb s plátkovým sýrem, jablko, čaj (A: 01,07)

 


Úterý

přesnídávka

pohanková kaše/chléb s máslem, jablko, čaj (A: 01,07)

polévka

gulášová (A: 01)

oběd

krůtí maso na kmínu, kolínka, čaj (A: 01,03)

svačina

tomatová pěna, chléb, jablko, čaj (A: 01,07)

 


Středa

přesnídávka

pomazánka drožďová, chléb, ovoce/zelenina, melta/čaj (A: 01,03,07)

polévka

rybí se zeleninou (A: 04,09)

oběd

sekaná pečeně, brambor, mrkvový salát, čaj (A: 01,03,07,10)

svačina

ředkvičková pomazánka, chléb, ovoce/zelenina, čaj (A: 01,07)

Čtvrtek

přesnídávka

tuňáková pomazánka, chléb, ovoce/zelenina, čaj (A: 01,04,07)

polévka

květáková (A: 01,07)

oběd

kuřecí po čínsku, rýže, čaj (A: 01,09)

svačina

bazalková pěna, chléb, ovoce/zelenina, čaj (A: 01,07)

 

Pátek

přesnídávka

masová pomazánka, chléb,ovoce/zelenina, kapučíno/čaj (A: 01,07,10)

polévka

bramborová (A: 01)

oběd

čočkový salát s masem a se zeleninou, chléb, čaj (A: 01,03,09)

svačina

chléb s medovým máslem, jablko, čaj (A: 01,07)

 

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena. Určeno k přímé spotřebě. Pitný režim zajištěn po celý den.

Kuchařky: Suchánková R., Ducháčková A.

Vedoucí ŠJ: Blafková M.

 

Seznam potravinových alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany:v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno So2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich